Zagorje v Mengšu do zmage in tretjega mesta na lestvici

Člani NK Zagorje so se v soboto, 25. 11. 2023, odpravili na gostovanje v Mengeš, kjer so odigrali zaostalo tekmo, ki je bila prestavljena iz 1. kola zaradi poplavljenega igrišča.

Naši fantje so pričakovali težak, razmočen in blaten teren, vendar je bilo igrišče presenetljivo dobro pripravljeno, kar je šlo našim fantom “na noge”.

Takoj na začetku so prevzeli pobudo in konstantno napadali. Igra se je odvijala le na polovici domačih. Toda tistega želenega gola, ki bi prebil led, ni in ni bilo. Vztrajnost se je izplačala in v 17 minuti je zadel naš vodilni strelec Matija Kosmač. Do konca prvega polčasa se je ponudilo še nekaj priložnosti za zadetek Zagorjanov, toda do spremembe rezultata ni prišlo.

Zagorjani so drugi polčas začeli enako zavzeto kot prvega in igra se je ponovno igrala na polovici domačinov. Tokrat na gol nismo čakali dolgo, v 50 minuti je zadel naš drugi najboljši strelec Žiga Moljk. Fantov to ni uspavalo, nadaljevali so s svojo značilno igro in nagrada je prišla v 59 minuti – Žiga Moljk, drugič. Med strelce se je v 63 minuti vpisal tudi kapetan Zagorjanov, Luka Resnik. Nato so fantje z mislijo na zmago malo popustili in končni rezultat je bil 4:2 za NK Zagorje.

S to zmago se je NK Zagorje prebil na tretje mesto na lestvici, kar je odlično izhodišče za nadaljevanje. Potrebno je še poudariti, da je trener Anton Škofca tokrat dal možnost igranja vsem igralcem z rezervne klopi. Svoj debi je dočakal tudi rezervni vratar Vid Ocepek.