Sladka zmaga Zagorja, kisel poraz Kisovca na lokalnem derbiju

V soboto, 18. novembra 2023, je Mestni stadion Zagorje gostil lokalni derbi med ekipama NK Zagorje in NK Svoboda Kisovec v okviru 13. kroga Regionalne ljubljanske lige.

Člani Zagorja so prikazali vrhunsko predstavo in zasluženo premagali lokalnega tekmeca z rezultatom 2:1. Tekmo je z odličnim strelom odprl mladi Žiga Moljk v 36. minuti, nato pa je v drugem polčasu ponovno zadel v 82. minuti. Kljub moški igri Kisovca, ki so jim jo dovoljevali sodniki, so uspeli doseči le tolažilni zadetek v 94. minuti sodnikovega podaljška, ko je zadel Armin Imširović.

Čeprav so domači zmagali, je bilo med navijači Zagorja veliko nezadovoljstva zaradi sojenja. Toliko nasilnih štartov nismo videli že dolgo. Zato preseneča majhno število kartonov nogometašem Kisovca in lahkotnost rumenega kartona, ki ga je prejel naš trener Škofca, ko je s protestom želel zaščititi svoje nogometaše.

Tudi sicer je bila sobota v znamenju zagorskega nogometa. Dopoldne so na igrišču malega nogometa Proletarec potekale tekme mlajših selekcij. Otroci so se čez dan zabavali na napihljivem gradu in s streljanjem na napihljivo tarčo za nogomet. Tik pred člansko tekmo in v počastitev 100-letnice delovanja kluba so se mladi nogometaši postavili v številko 100 na igrišču, navijaška skupina Crazy Boys Zagorje pa je pripravila poseben spektakel s koreografijo in z dimno zaveso. Po tekmi je sledilo druženje.

V tem tednu čaka člane še zaostali obračun proti ekipi iz Mengša. Ostanite z nami, hodite navijat na tekme in bodite del nogometne zgodbe NK Zagorje.