Vzponi in padci

V soboto 11.5.2024 je bil na sporedu 22. krog Regionalne lige Ljubljana. V Zagorje je prišla ekipa iz Jevnice.

Pred poročilom tekme 22. kroga , pa še kratek povzetek tekem pred omenjeno tekmo.

Ljubljana Palis : NK Zagorje

Po Zasavskem derbiju so se nogometaši Zagorja odpravili v goste, k vodilnemu NK Ljubljana Palis. Po mirnem začetku so domači v 23 minuti povedli. Po zadetku so pobudo na igrišču prevzeli Zagorjani. Žal brez uspeha in prvi polčas se je končal z 1:0. Začetek drugega polčasa je bil podoben prvemu in prevlado na igrišču so naši fantje v 71. minuti kronali z zadetkom Luke Resnika. Dišalo je po preobratu, toda kanček nepazljivosti naših nogometašev in domačini so v 79. in 83. minuti zadeli ter postavili končni izid 3:1.

NK Zagorje : NK Arne Tabor 69

Sledil je 20. krog, ko je v Zagorje prišel NK Arne tabor 69. Po dveh bolečih porazih so Zagorjani
odločno vstopili v tekmo in nagrada je prišla v 16. minuti, ko je za 1:0 zadel Matija Kosmač. Tik pred odhodom na odmor, je v 41. minuti sledil rahel mrzel tuš, ko so gostje zadeli za rezultat polčasa 1:1. Drugi polčas je postregel s kopico lepih priložnosti za naše fante in že v 49. minuti je zadel Žiga Moljk za 2:1. Toda tudi gostje so imeli svoje trenutke in imeli priložnosti, ki bi lahko prinesle spremembo rezultata. Po razburljivi končnici tekme, je kljub vsemu, zmaga ostala doma.

NK Trebnje : NK Zagorje

V 21. kolu so se fantje odpravili na gostovanje h kolegom iz NK Trebnje. Tekma na kateri je bilo
ogromno priložnosti za obe ekipi, Zagorjani so prevladovali, ampak žal storili tudi nekaj usodnih
napak, ki so jih domačini uspešno izkoristili in na koncu slavili s 3:0.

NK Zagorje : NK Jevnica

Po vseh padcih in vzponih je v 22. krogu v Zagorje prišla ekipa NK Jevnica. Zagorjani so v tekmo
vstopili nervozno, saj v tekmah v preteklih krogih niso bili uspešni. Fantje so se trudili, toda igra
nikakor ni stekla po njihovih načrtih. Dodaten udarec za fante je bil gostujoči gol v 26 minuti, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa, 0:1. Fantje so v drugi polčas vstopili zelo odločno in prevlado na igrišču kronali z golom Luke Resnika v 50. minuti. To je bila dobra spodbuda za nadaljevanje, toda kljub temu, da so fantje imeli več žoge v svojih nogah kot gostje, so gostje v 68. minuti zopet povedli. To fante ni uspavalo in začelo se je obleganje gola gostov. Po številnih priložnostih, je v sodnikovem podaljšku za 2:2 zadel Samir Smajlovič. V 23. krogu gre NK Zagorje v goste k NK IB 1975 Ljubljana.