Golijada v Zagorju

Z velikim pričakovanjem se je začela spomladanska sezona regionalne lige Ljubljana. Tik pred samo tekmo z nogometnim klubom Mengo 28 je župan Matjaž Švagan slavnostno predal darilo ob 100. obletnici kluba – drese za vse selekcije NK Zagorja. V imenu kluba, se mu je predsednik NK Zagorja, Aleksander Kos zahvalil in mu podaril klubski dres s simbolično številko 100.

Vendar čas za tekmo še ni prišel, saj je v tednu pred tekmo, trener Anton Škofca dopolnil 50. let in predsednik Aleksander Kos mu je podaril klubski dres z njegovim imenom in številko 50.

Končno se je tekma začela in žoga se še ni dobro ogrela, ko je na tribuni završalo. V 2. minuti igre je namreč Luka Šink Kos dosegel prvi gol na tekmi.

Gol je našim fantom dal zagon. Vzpostavili so kontrolo nad igro in na igrišču prevladovali. Nagrada za lepo igro je prišla v 7. minuti, ko je zadel Matija Kosmač. Fantov to ni uspavalo in so nadaljevali s svojo igro in v 16. minuti se je iz zvočnikov zopet zaslišala znana pesem – gol, gol, gol zagorski je simbol. Strelec Žiga Moljk.

Žal je bil v 39. minuti storjen prekršek v domačem 16 m prostoru in sodnik je pokazal na belo točko. Gostje so bili uspešni in so z golom znižali rezultat na 3:1, kar je bil tudi rezultat 1. polčasa.

Med polčasom se je med navijači pojavil nemir in bojazen, da bo prišlo do preobrata. Toda fantje so odločno vstopili v drugi polčas, ponovili odlično igro iz 1. polčasa in v 54. minuti se je nadaljevala golijada. Strelec, Matija Kosmač. V 69. minuti so gostje dosegli avtogol in na semaforju se je pokazal izid 5:1. Toda to še ni bil konec, saj so fantje svojo prevlado dokazali še v 74. minuti z golom Matije Kosmača, v 77. minuti z golom kapetana Luke Resnika, v 86. minuti z golom Denisa Alibegovića in v 88. minuti z golom koga drugega kot Matije Kosmača. Matija je na koncu tekme dosegel kar 4 gole.

Končni rezultat 9 : 1. Lep začetek sezone in izvrstna popotnica za naprej.