Praznični nagovor predsednika kluba

Leto 2023 se počasi izteka in v Nogometnem klubu Zagorje smo upravičeno ponosni, saj smo praznovali 100 let igranja nogometa v Zagorju. Ob tej priložnosti smo organizirali vrsto dogodkov.

V juniju smo pripravili turnir mlajših selekcij, tekmo veteranov med nogometnima klubuma Zagorjem in Svoboda Kisovec, ter veselico za vse naše člane in podpornike.

Na zasavskem derbiju smo 100-letnico proslavili z zmago nad našimi največjimi rivali iz Trbovelj – NK Rudar.

Vrhunec praznovanja je bila svečana slavnostna akademija. Ob tej priložnosti smo izdali knjigo z naslovom Jupitrovo nogometno stoletje – 100 let Nogometnega kluba Zagorje ob Savi. Vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi svečane akademije ter izdaji omenjene knjige, se iskreno zahvaljujem.

Oktobra sem v imenu NK Zagorje prevzel zlato plaketo MNZ Ljubljana, ki jo podeljujejo klubom ob 100-letnici delovanja.

Lahko bi rekli, da je bil zaključek praznovanja zmaga na novembrskem lokalnem derbiju med NK Zagorje in NK Svoboda Kisovec. Ta dan smo popestrili s programom za najmlajše nogometaše pred tekmo in z druženjem po tekmi. Naši najbolj zvesti navijači, Crayzi Boysi, so nas presenetili z veličastno kuliso in izvirnim navijanjem.

Seveda vsega tega ne bi zmogli brez prostovoljk in prostovoljcev, staršev, navijačev, ki svoj prosti čas namenjajo delu za NK Zagorje. Zato se vsakemu posamezniku v imenu kluba iskreno zahvaljujem ter si srčno želim, da se naše sodelovanje nadaljuje. Zahvala tudi Občini Zagorje, Zavodu za šport, vsem podjetnikom in podjetjem, ki nas finančno ali kako drugače podpirate.

Na vas se obračam še s prošnjo, da del dohodnine namenite NK Zagorje in s tem podprete naša prizadevanja. Obrazec za namenitev dela dohodnine najdete tukaj.

Vsem želim vesel božič in srečno, zdravo ter uspešno novo leto 2024.

Aleksander Kos
Predsednik NK Zagorje