Težko pričakovani večni Zasavski derbi

Ne bomo se zlagali, če rečemo, da je celotno Zasavje čakalo 18. krog regionalne lige Ljubljana, t.i. večni Zasavski derbi, med NK Zagorje in NK Rudar Trbovlje. Poleg tega je pogled na lestvico pred tem krogom še dodatno dvigoval navijaško temperaturo in sicer 1. mesto NK Ljubljana Palis 38 točk, 2. mesto MNK Zagorje 38 točk, 3.mesto NK Rudar Trbovlje 37 točk.

Pred začetkom tekme je bil pogled na tribune veličasten, saj so bile polne in izredna koreografija zvestih navijačev domačih, Crazy Boysov. Težko pričakovan prihod obeh moštev na igrišče, ki so jih spremljali mladi Zagorski nogometaši, je končno naznanil začetek tekme

In tekma se je pričela. Zadržano, saj so se obe ekipi zavedali ogromnega vložka. To se je tudi poznalo v igri, saj si ekipi nista priigrali nekih izrazitih priložnosti. V takem duhu se je tudi končal prvi polčas, z rezultatom 0:0.

Začetek drugega polčasa je bil ponovitev prvega, vse do 67 minute, ko je sodnik v šestnajstmeterskem prostoru domačih, pokazal na belo točko. Kljub protestov domačih je obveljala odločitev glavnega sodnika in gostje so uspešno izvedli najstrožjo, kazen ter povedli z 0:1. Po zadetku se je igra nekoliko razživela, toda zopet brez izrazitih priložnosti. Žal so v 87 minuti gostje dosegli drugi gol in pogled na uro je nakazoval poraz domačih. V 93 minuti je tolažilni gol za domače dosegel Mark Lipovšek.

Ni kaj, gostom iz Trbovelj je potrebno športno čestitati, dvigniti glave in pogled usmeriti v nadaljevanje  tekmovanja. Vrh lestvice se je malo pomešal, 1. mesto ohranja NK Ljubljana Palis 41 točk, 2.mesto NK Rudar Trbovlje 40 točk, 3.mesto NK IB 1975 Ljubljana 39 točk, 4.mesto NK Zagorje 38 točk.

Naši fantje v 19. krogu gostujejo pri vodilnemu NK Ljubljana Palis.

V pričakovanju Zasavskega derbija

Spoštovani starši, podporniki kluba, ljubitelji nogometa.

V soboto 13. 4. 2024 ob 16.30 uri bo na sporedu Zasavski derbi med NK Zagorje in NK Rudar Trbovlje. Poleg večnega rivalstva bosta oba kluba imela dodaten motivacijski naboj, saj je trenutni pogled na lestvico RLL zelo izenačen:

1. mesto NK Ljubljana Palis 38 točk, GR +34
2. mesto NK Zagorje 38 točk, GR +32,
3. mesto NK Rudar Trbovlje 37 točk, GR +19,
4. mesto NK IB 1975 Ljubljana, 36 točk, GR +28.

Kot se spodobi za velike derbije, bodo obe članski moštvi na sredino igrišča pospremili naši mladi nogometni nadobudneži. Za njih bo poskrbljeno pred in po tekmi, saj bodo navoljo napihljiva igrala.

Pridite, da skupaj podpremo naše fante in s športnim navijanjem poskrbimo za izjemno nogometno vzdušje.

Lep nogometni pozdrav,
Aleksander Kos
Predsednik kluba

PS: Zaradi nedavnih incidentov na nogometnih tekmah (v 1. ligi), so tudi za Zasavski derbi uvedeni strožji varnostni ukrepi. Zato pozivamo navijače, da dosledno upoštevajo varnostna navodila in dogovore. Navijaj športno in spoštljivo!

Sedma zaporedna zmaga in izenačenje po točkah z vodilnim

Na stadionu Ivančna Gorica se je odvila napeta tekma med domačo Ivančno Gorico in gostujočim Zagorjem. Gledalci so spremljali napeto borbo, v kateri je Zagorje na koncu slavilo zmago s 2:1. Prvi gol je zabil Peklaj Žan za Ivančno Gorico, a sta Smajlović Samir in Šink Kos Luka še pred koncem prvega polčasa odgovorila z zadetkoma za Zagorje.

Kljub trudu Ivančne Gorice v drugem polčasu je Zagorje tudi s pomočjo rezervistov uspelo zadržati prednost in ohraniti zmago do konca tekme.

Za Zagorje je to četrta zmaga od štirih tekem v spomladanskem delu sezone, skupno pa že sedma zaporedna zmaga. S tem dosežkom je Zagorje po točkah izenačilo vodilni Ljubljana Palis, ki mu je v tem krogu spodrsnilo z Interblokom. Tako trenutno zaradi gol razlike zasedamo drugo mesto na lestvici RLL.

Naslednja tekma: Zagorje proti Rudarju Trbovlje

V naslednjem vikendu se obeta vrhunski nogometni spektakel, ko se bosta na igrišču srečala Zagorje in Rudar Trbovlje. Tekma ne bo samo tradicionalni derbi, ampak tudi odločilna za razporeditev ekip na vrhu lestvice. Štiri ekipe se trenutno gnetejo v boju za prvaka. Vabljeni, da se pridružite in bodrite svojo ekipo v boju za zmago!

Zmaga in drugo mesto

V 3. kolu Regionalne lige Ljubljana je v Zagorje s prenovljeno ekipo prišla OŠ Olimpija Ljubljana. Motivacija naših fantov je bila visoka, saj so v prvih dveh kolih zabeležili zmagi. V tekmo so naši fantje vstopili odločno, ampak igra se je vrtela med obema 16. metrskima prostoroma. Naši so nekajkrat zapretili nasprotnikom, ampak kot se reče v nogometnem žargonu, je šla žoga za las mimo gola. Po drugi strani, pa gostje niso imeli nobene priložnosti. Vztrajnost in potrpežljivost se je našim fantom v 37. minuti obrestovala, ko je Matija Kosmač zadel za 1:0. To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Zgodba iz prvega polčasa se je ponovila tudi v drugem. Igra na sredini in nekaj priložnosti za naše fante. Sprememba rezultata je prišla v 52. minuti, ko je po izjemni podaji Tomaža Pušnika na 2:0 povišal Žiga Moljk. Kanček nepazljivosti naših fantov in prišla je kazen, saj so gostje v 63. minuti rezultat znižali na 2:1. Do konca tekme so Zagorjani imeli še par lepih priložnosti za povišanje, toda rezultat se ni spremenil. To je bil tudi končni rezultat tekme.

Fante sedaj čaka tekma v Ivančni Gorici, 13. aprila pa večni Zasavski derbi.

Maščevanje Kresnicam

Članska ekipa je včeraj vknjižila drugo zmago v spomladanskem delu v Kresnicah, kjer je na težki površini premagala domače moštvo Cockta Kresnice z rezultatom 0 : 2 in se jim tako maščevala za poraz 1 : 2 iz jesenskega dela sezone.

Tekma, ki je potekala v Športnem parku Kresnice, je bila polna vzponov in padcev, ter grobih vložkov, a so igralci Zagorja pokazali svojo odločnost in vztrajnost, in na koncu osvojili tri točke.

Prvi zadetek za Zagorja je v 21. minuti dosegel Žiga Moljk. V 86. minuti pa je Samir Smajlović zadel z enajstmetrovke, ki jo je sodnik prisodil po grobem prekršku nad Tomažem Pušnikom v kazenskem prostoru, in zapečatil zmago za svojo ekipo.

Zagorje se tako po tej zmagi dviga na lestvici in si utrjuje svoj položaj v Regionalni Ljubljanski ligi 2023/24.